4 soolase muffini retsepti

Pille Petersoo (Nami-nami.ee)
Kodu & Aed
01.05.2013
Muffinid. Pilt on illustreeriv. | Shutterstock

Pista klassiekskursioonile minevale lapsele või näiteks linnuvaatlusele sõites toidukotti vahelduseks mõned soolased muffinid. Nagu muffinid ikka, on need kõige maitsvamad küpsetamise päeval – ent õnneks käib taigna kokkusegamine kiiresti ning ahjuski läheb neil vähe aega. Jõuab hommikul küll!

Siintoodud kogustest saab 12 väiksemat või 9 suuremat muffinit.

Paprika ja fetajuustuga muffinid

180 g nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

2 tl kuivatatud punet

näpuotsaga soola

2 muna

50 g õli

150 g hapukoort

200 g fetat

1 punane paprika

Suitsulõhega muffinid

180 g nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

näpuotsaga soola

3 muna

150 g hapukoort

2 sl kanget sinepit

100–150 g külmsuitsuforelli või -lõhet

hakitud värsket tilli

Peedi ja sinihallitusjuustuga muffinid

180 g nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

2 tl kuivatatud basiilikut või pitsamaitseainet

näpuotsaga soola

2 muna

150 g kohvi- või hapukoort

50 g õli

100 g sinihallitusjuustu

100 g keedetud peeti

Naadi ja juustuga muffinid

180 g nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

noaotsaga soola

2 muna

150 g hapukoort

50 g õli

suur peotäis noore naadi lehti (kupata ja haki)

150 g riivitud juustu

Kõikide muffinite valmistamise käik on sarnane.

  • Sega esmalt kausis omavahel kuivained.
  • Seejärel lisa munad, hapukoor ja õli ning sega kergelt läbi.
  • Viimasena pane juurde lisandid – riivitud või murendatud juust, hakitud või riivitud peet, paprika jne.
  • Tõsta taigen korralikult võitatud või pabervormiga vooderdatud muffinivormidesse ja küpseta 200kraadises ahjus 14–20 min, kuni muffinid on kenasti kerkinud ja küpsenud.

NIPP: 1 dl nisujahu kaalub umbes 60 grammi.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid