Pikkpoiss munaga

Pille Enden
29.03.2023
Jaan Heinmaa

Munapühade järel on keedetud mune kodus tavaliselt küllaga. Neist saab teha munavõid, leivakatet või Šoti mune, kasutada neid salatis, isegi mõnes koogi- või küpsisetainas. Aga pista ka pikkpoisi sisse. Selline roog passib suurepäraselt nii peo- kui argilauale, maitseb hea ka külmana või võileival.

Kuuele

Valmistusaeg  25 minutit + 1 tund 15 minutit ahjus

3 saiaviilu

4 sl piima

1 porgand

1 väike sibul

1 sellerivars

2 sl õli

1 sl hakitud petersellilehti

600 g kodust hakkliha

300 g broilerihakkliha

1 dl riivitud kõva juustu (nt parmesan)

1 küüslauguküüs

1 muna

4 keedetud muna

4–5 peekoniviilu

1 dl kuiva valget veini või kanapuljongit

 

Pane saiaviilud piimaga likku. Koori porgand ja sibul, haki koos selleriga peeneks. Kuumuta pannil õli, lisa hakitud köögiviljad ja petersell ning hauta u 8–10 minuti jooksul pehmeks. Lase jahtuda.

Kuumuta ahi 175 kraadini. Pane kaussi mõlemad hakklihad, leotatud saiaviilud, riivjuust ja hautatud köögviljad. Lisa riivitud küüslauk ja muna. Maitsesta soola ja pipraga. Sega ühtlaseks ja klopi hästi läbi. Pane mass küpsetuspaberile ja suru umbes 1 cm paksuseks plaadiks. Ühte serva lao järjestikku keedetud kooritud munad. Keera paberi abil rulli ja tõsta-veereta õliga määritud ahjuvormi. Lao peale peekoniviilud.

Kalla vormi vein või puljong. Küpseta 1 tund 15 minutit. Iga veerandtunni järel kasta praeleemega. Võta ahjust ja lase 10 minutit seista, siis lõika viiludeks.

Sarnased artiklid