1. Kui liha on pakutud vaakumpakendisse või muul moel õhukindlalt suletud, ära ava seda enne, kui hakkad süüa tegema. Pole mõistlik ülejääki ka samasse pakendisse tagasi panna, kuna bakterid võivad olla sinna juba sisse pääsenud - ülejääk tuleks uuesti pakkida. Kui soovid liha sügavkülmutada, oleks mõistlik paluda juba kaupluses see portsjoniteks pakkida ja kasutada õhukindlalt sulgemist - mõned poed (nt Stockmann) pakuvad ka vaakumpakendamise võimalust.
2. Poeskäigul jäta liha ostmine viimaseks. Kui su teekond koju venib ole 30 minuti, peavad külmutatud tooted olema spetsiaalses külmakotis - juba korra üles sulatatud toodet uuesti sügavkülmutada ei soovitata.
3. Sulata sügavkülmast võetud liha üleöö külmkapis. Sulatatud ja marineeritud liha hoia külmikus kuni otsese valmistamiseni. Arvesta, et tööpinnal liigub suhteliselt palju baktereid, mistap on sealt liha külmkappi tagasitõstmine ja hilisem kasutamine riskantne.
4. Hoia värsket liha külmkapi alumisel riiulil, kus on kõige jahedam. Jälgi, et pakend poleks kahjustatud ega lihast ei tilguks vedelikke teistele toiduainetele. Üldjuhul säilib värske liha vaid 1-2 päeva, pikem on see laagerdatud ja vaakumpakendatud lihatoodete puhul - tuleb aga jälgida säilivustähtaegu pakendil.
5. Mingil juhul ära kasuta toiduks liha, mis on värvuselt imelik või levitab ebameeldivat lõhna - terviserisk!