Kuuele
6–8 Rautsi talu väiksemat peeti
1 sl hakitud värsket rosmariini
2 tl uhmris tambitud koriandriseemneid
2–3 sl palsamiäädikat
2 sl külmpressitud rapsi- või oliiviõli
soovi korral veidi suhkrut
maitse järgi soola
KITSEJUUSTUKASTE:
150 g kitsepiimast toorjuustu
veidi maitsestamata jogurtit või keefiri
musta pipart
Koori peedid ja lõika sektoriteks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetudahjupannile. Puista-nirista peale ülejäänud ained ning sega peedid kergelt puulusikaga läbi, et komponendid seguneksid. Rösti peedisektoreid 225kraadise ahju keskosas 30–40 minutit, kuni peedid on küpsed ja seest pehmed.
Kastme jaoks sega kitsejuustu hulka nii palju jogurtit või keefirit, et saad parajalt vedela kastme. Serveeri koos röstitud peediga.
Retsepti autor Pille Petersoo.