Bananas foster

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Ka see banaanidessert on pärit USA-st, täpsemalt New Orleansist. Mõeldi välja 1950. aastatel. Flambeerimine annab roale lisamaitse ja on efektne, aga kui vaja, võib banaane ka lihtsalt veidi kauem pannil kuumutada.

Ühele

1 suurem banaan

2 sl võid

2 sl pruuni suhkrut

15 ml ehk 1 sl tumedat rummi

Serveerimiseks:

vanillijäätist

Koori banaan, lõika ristipidi ja seejärel pikuti pooleks.

Sulata või väikesel praepannil, lisa suhkur ja sega puulusikaga ühtlaseks. Siis lisa banaanitükid ja prae keskmisel kuumusel mõlemalt poolt, kuni banaanid on karamellistunud.

Tõsta pann tulelt ja sega juurde rumm. Kui tahad flambeerida, siis lülita esmalt õhupuhasti välja, tõsta pikk põlev tikk roale lähedale ja pane rumm põlema – ettevaatust, kuna leegid tõusevad kõrgele!

Kui jätad leegitamise vahele, siis tõsta lihtsalt pann pärast rummi lisamist pliidi peale tagasi ja kuumuta paar minutit, kuni alkohol on aurustunud.

Serveerimiseks tõsta banaanid koos siirupiga taldrikule ja lisa kõrvale jäätisepall.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid