Kartulikook - maitseb hea nii kuumalt kui külmalt

kodus.ee
Shutterstock

Kartulikoogil on küll pikk küpsemisaeg, kuid see tasub ennast ära, sest see on ülimaitsev nii kuumalt kui ka külmalt. Serveeri koos toorsalatiga.

10-12 tükki

 

2 kg jahuseid kartuleid

4 küüslauguküünt

1 dl vett

½ puljongikuubikut

2 dl koort

1 tl soola

1 tl kuivatatud tüümiani

½ tl musta pipart

3 dl riivitud tugevamaitselist juustu

3 sl võid

 

Koori ja viiluta kartulid köögiviljalõikuri (mandoliini) või köögikombainiga väga õhukesteks viiludeks. Koori ja purusta küüslauguküüned.

Pane potti vesi, puljongikuubik, koor ja purustatud küüslauk ning kuumuta.

Vooderda umbes 2-liitrine ümmargune ahjuvorm kahekordse küpsetuspaberiga. Seda on kergem teha, kui kasta küpsetuspaber vette. Tõsta kartuliviilud vaheldumisi maitseainete ja riivjuustuga ahjuvormi. Jäta natuke riivjuustu kõige peale.

Vala kooreleem vormi ja vajuta kartuleid alla, nii et leent jaguks ka kihtide vahele ja peale. Puista peale ülejäänud riivjuust ja pane mõned võitükid.

Küpseta 200-kraadises ahjus kõigepealt 40 minutit. Kata vorm fooliumiga ja küpseta veel 30 minutit. Proovi küpsust noaga. Võta vorm ahjust välja, kata fooliumiga ja lase natuke aega jahtuda. Tõsta küpsetuspaberi abil vaagnale.

Sarnased artiklid