Kevadpühade mahlane sidruni-kohupiimatort

Sille Vadi
Mahlane ja särtsakas tort. | Sille Vadi

Kevadpühade kohupiimakook on mahlane, värviline ja särtsakas – nagu üks ehtne sidrun olema peabki.

Magusamaailm on hästi mitmekesine ning kõikvõimalike küpsetiste rohkus võtab silme eest kirjuks: šokolaadikoogid, juustukoogid, rullid, brownie’d ja nii aina edasi. Päris kindel on siiski, et klassikaline, mahlane ja kihiline kohupiima-vahukooretäidisega biskviittort ei valmista kunagi pettumust. Sestap sobib just niisugune kook suurepäraselt ka lihavõttelauale.

Biskviit:

4 muna
175 g suhkrut
60 g nisujahu
60 g kartulitärklist

Sidrunivõie:

2 sidrunit
100 g suhkrut
3 muna
100 g võid

Kohupiimatäidis:

250 g kohupiima
2 dl vahukoort
4 sl suhkrut
soovi korral rosinaid

Võide valmistamiseks pese sidrunid, riivi koor ja pressi välja mahl (võide jaoks on vaja 1 dl mahla, ülejäänu jäta koogipõhjade immutamiseks).
Sega väikeses kastrulis munad, suhkur ja sidrunimahl, tõsta anum veevannile ning kuumuta segades, kuni segu pakseneb (võtab umbes 10 minutit).
Lisa kuubikuteks lõigatud toasoe või ja riivitud sidrunikoor, sega ühtlaseks ning lase jahtuda.

Vahusta biskviidi jaoks munad suhkruga tugevaks vahuks, sõelu peale eelnevalt omavahel segatud kuivained ning sega ettevaatlikult altpoolt üles tõstes segamini.
Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse 20 cm läbimõõduga vormi ning küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.
Vahusta koor suhkruga, sega juurde kohupiim ning soovi korral rosinad.
Lõika jahtunud biskviitpõhi kolmeks kettaks, tõsta esimene ketas serveerimisalusele, niisuta sidrunimahlaga segatud veega ning kata kohupiimasegu ja sidrunivõidega.
Tee samamoodi ülejäänud kihid ning lase tordil vähemalt paar tundi külmkapis maitsestuda.

VIHJE: Võimaluse korral kasuta mahesidruneid.

Sarnased artiklid