Lambapraad, ahjupeedid ja mandlikinoa

Kodutohter
Lammas on tore vaheldus pühadelaual. | Daniel Korzeniewski / Shutterstock

Pikad pühad tekitavad perenaistes küsimuse, et mida kõikidel päevadel lauale panna. Seaprae kõrval võiks mõnikord ka midagi vaheldusrikkamat pakkuda.

4 tükki lambavälisfileed või -karreed (kondiga)
1 tl fenkoliseemneid (soovi korral)
0,5 tl kaneeli
0,5 tl ingveripulbrit
1 tl pruuni suhkrut
1 tl soola
0,5 tl musta pipart
1 sl oliiviõli

Peedid:

700 g väikseid peete
soola, musta pipart
2 sl mett

Kinoa:

2 dl kinoad (kellele  kinoa ei maitse, võib hoopis valmistada kuskussi)
4 dl vett
1 sl oliiviõli
3 sl hakitud peterselli
2 sl kappareid
0,5 dl röstitud ja purustatud mandleid
soola, musta pipart

Võta paar tundi enne küpsetamist liha külmkapist välja.

Sega kokku fenkoliseemned, kaneel, ingver, suhkur, pipar ja sool. Määri lihatükid oliiviõliga ja prae pannil kuldpruuniks. Hõõru maitseained lihale ja tõsta küpsetuspaberiga vooderdatud ahjupannile.

Koori peedid ja pane ahjuvormi. Maitsesta soola, pipra ja meega. Küpseta peete 200-kraadises ahjus 45 minutit.

Tõsta lihatükid samasse ahju umbes 15–20 minutiks. Võta liha ahjust välja ja keera umbes 10 minutiks fooliumisse, et maitsed ühtlustuksid.

Loputa kinoa sõelal leige veega ja keeda soolaga maitsestatud vees umbes 10 minutit. Nõruta ja kalla kaussi. Sega ülejäänud ainetega ja kata kauss kaane või fooliumiga.

Serveeri portsjonitena, kus on koos kinoa, peedid ja liha.

Sarnased artiklid