Rostbiif aasiapärase kastme ja avokaadosalatiga
500 g kvaliteetset veiseliha (mina kasutasin lihaveise sisetükki)
õli praadimiseks
soola
rohelist sibulat
Marinaad
1 tl rosépipart
1 tl musta terapipart
1 tl koriandriseemneid
1 tl suhkrut
2 sl õli
Pane rosépipar, musta pipra terad, koriandriseemned ja suhkur uhmrisse ning uhmerda kergelt läbi. Pane lihatükk kilekotti, lisa uhmerdatud maitseained ja õli ning mudi marinaad ühtlaselt laiali. Jäta külmkappi kuni 24 tunniks maitsestuma. Lase lihal tunnike toatemperatuuril soojeneda. Pruunista igast küljest kuumal õlisel pannil, maitsesta soolaga.
Tõsta lihatükk ahjupannile ja küpseta 200° ahjus olenevalt lihatüki paksusest ja maitse-eelistusest 10–20 min. Paki küpsenud liha fooliumi ning jäta „puhkama” ja jahtuma. Jahuta lõplikult külmkapis. Lõika jahtunud rostbiifist terava noaga õhukesed viilud. Säti viilud kenasti vaagnale salati peale või kõrvale. Piserda lihale aasiapärast kastet ja kaunista hakitud rohelise sibulaga. Serveeri kohe, juurde paku head krõbeda koorikuga leivalist.
Nipp: kvaliteetset veiseliha ei tasu kindlasti päris läbi küpsetada. Pooltoores või seest kas või natuke roosakas lihatükk maitseb mahlaselt ja hõrgult.
Aasiapärane kaste
suur peotäis peeneks hakitud värsket koriandrit
200 ml kanget kanapuljongit
1 viiludeks lõigatud küüslauguküüs
2 cm jupp viiludeks lõigatud ingverit
100 ml sojakastet
Pane kõik ained potti ja lase keema tõusta. Keeda madalal kuumusel 15 min ja jäta jahtuma. Piserda kaste rostbiifiviiludele.
Avokaadosalat
4 suurt peotäit erineva värske salati lehti
2 küpset viiludeks lõigatud avokaadot
oliiviõli
sidrunimahla
soola, pipart veskist
Vaata salatilehed üle, vajadusel loputa ja kuivata. Säti salatilehed ja avokaadoviilud serveerimisvaagnale. Piserda peale oliiviõli ja sidrunimahla, maitsesta soola ja pipraga.