Kapsasupp viineritega (vorstiga)
neljale
15 min+15 min keetmine
Tarvis läheb:
250 g kapsast
12 dl köögiviljapuljongit
300 g viinereid (vorsti)
1 paprika
1 sl sojakastet
1 tl tšillipulbrit
paar petersellivart
1. Puhasta kapsas, eemalda südamik ja viiluta.
2. Kuumuta köögiviljapuljong, lisa kapsas ja keeda keskmisel kuumusel.
3. Lõigu viinerid, tükelda paprika ja lisa supile.
4. Keeda 15 minutit. Maitsesta sojakastme ja tšillipulbriga. Puista peale hakitud petersell.
Kapsasalat
neljale
15 min
Tarvis läheb:
300 g kapsast
2 õuna
200 g fetajuustu
50 g India pähkleid
½ dl õli
1 sl õunaäädikat
2 sl mett
veidi rosmariini
1. Tõmba juustunoaga kapsast õhukesed ribad (või kasuta köögikombaini). Lisa ribadele veidi soola ja suhkrut ning mulju kapsas pudrunuia või rusikaga mahlaseks.
2. Viiluta õunad. Nõruta ja tükelda fetajuust. Rösti pannil pähklid ja sega need riivitud kapsaga. Haki maitseks veidi rosmariini.
3. Sega omavahel õli, õunaäädikas ja mesi. Vala kaste salatile.
Halloumi juustuga kapsapada
15 min+15 min hautamine
Tarvis läheb:
300 g kapsast
200 g suvikõrvitsat
250 g halloumi juustu
2 sl õli
1 dl jõhvikamahla
1 sl mett
1 tl roseepipart
veidi rukolat
1. Viiluta kapsas ja suvikõrvits. Nõruta ja tükelda halloumi juust.
2. Kuumuta pannil õli, lisa kapsas, suvikõrvits ja halloumi. Sega ja küpseta, kuni kõik on saanud veidi värvi.
3. Lisa jõhvikamahl, mesi ja roseepipar. Sega ja kuumuta veel 5 minutit.
4. Enne serveerimist puista peale hakitud rukolat.
Kapsahautis
neljale
15 min+15 min hautamine
Vaja läheb:
300 g kapsast
2 sl õli
300 g hakkliha
2 dl köögiviljapuljongit või vett
200 g kirsstomateid
2 küüslauguküünt
1 tl soola
peotäis rohelist sibulat
1. Puhasta kapsas, eemalda südamik ja viiluta.
2. Kuumuta potis õli, lisa hakkliha ja prae läbi.
3. Lisa kapsas ja 2 dl puljongit või vett. Sega.
4. Poolita kirsstomatid ja pane potti. Sega juurde purustatud küüslauguküüned ja sool. Hauta 15 minutit.
5. Kaunista hakitud rohelise sibulaga.
Retseptide autor: Pille Petersoo