2 portsjonit
Tainas
2 dl nisujahu
1 dl rukkijahu
¼ tl soola
1 dl vett
½ dl rapsiõli
Peale
1 dl riivitud Emmentali juustu
1½ dl hapukoort
½ tl soola
1 tl punet või tüümiani
150 g kõva juustu lõike
2 peeti
1 väike punane sibul
½ sl õli
jahvatatud musta pipart
Sega jahud ja sool, lisa vesi ja õli. Sega ühtlane tainas ja kata täidise tegemise ajaks kilega.
Sega kokku riivjuust ja hapukoor, maitsesta pune, tüümiani ja soolaga. Lõika juust tükkideks.
Koori peedid ja lõika imeõhukesteks, peaaegu läbipaistavateks viiludeks kas köögikombaini või mandoliiniga. Lõika sibul õhukesteks ratasteks. Sega õli sibula- ja peediviiludega. Maitsesta näpuotsatäie soolaga.
Rulli tainas jahuga ülepuistatud laual 30 cm läbimõõduga ketasteks. Keera pirukate äär natuke tagasi ja vajuta kinni. Määri piruka põhjale kõigepealt hapukooresegu, siis pane peale peedi- ja sibulalõigud ja lõpuks juustutükid. Jahvata veskist peale musta pipart.
Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.