PORTVEINITARRETIS

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Valmista see vaid täiskasvanuile mõeldud tarretis kas suures kausis või portsjonvormides. Vali nõud, millega saab magustoitu ka serveerida.

Jagub kaheksale kuni kümnele

600 ml portveini (ruby port, nt Sandemans Invalid) või 300 ml portveini ja 300 ml vett

2 sl želatiinipulbrit või 8 želatiinilehte

2 tl sidrunimahla

100 g peenikest suhkrut

2–3 nelki

1–2 kaneelikoort

 

Kalla pool portveinist väikesesse potti. Puista peale želatiinipulber või lisa želatiinilehed. Lase pehmeneda.

Lisa sidrunimahl, suhkur, nelk ja kaneel. Kuumuta segu tasasel tulel, ära keema lase! Sega, kuni želatiin on täiesti lahustunud. Siis tõsta pott tulelt.

Kurna puhta kannu sisse, sega juurde ülejäänud portvein. Lase jahtuda.

Kalla jahtunud, aga veel vedel tarretiseleem 700 ml mahutavusega eelnevalt külma veega üle uhutud kausi sisse või külma veega uhutud portsjonvormide sisse. Hoia kuni serveerimiseni jahedas, et želee tarretuks.

Kui serveerid tarretist suures kausis, siis lõika see noaga esmalt tükkideks. Kõrvale paku kaneeliga vahustatud rõõska koort.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid