Sellist nime kannab külmkook, mis segatakse kokku Marie küpsistest, šokolaadist ja kookosrasvast. Retsepti jagati 1950-ndatel raadiosaates „Karusellen” (saatejuht Lennart Hyland) ja kuigi sarnast kooki tunti Rootsis juba varem, siis sai see „radiokaka” nime.
Ent nimele „radiokaka” on teisigi seletusi. Nii saab väidetavalt kooki süüa vaikselt, raadiosaadete kuulamist segamata. Samuti meenutab koogiviilu läbilõige vanaaegseid raadioaparaate.
200 g rafineeritud kookosrasva
200 g tumedat šokolaadi
2 muna
3 dl tuhksuhkrut
15–20 kandilist või ümmargust küpsist (nt Marie-kex)
Sulata kookosrasv ja tükkideks murtud šokolaad potis tasasel tulel, sega ühtlaseks. Lase jahtuda.
Klopi munad tuhksuhkruga kohevaks vahuks, siis sega õrnalt juurde leige šokolaadisegu.
Vooderda 1,5-liitrine keeksivorm küpsetuspaberiga. Määri põhjale kiht šokolaadikreemi, siis laota peale kiht küpsiseid. Korda nii, kuni šokolaadikreem otsa saab.
Lase koogil külmkapis või jahedas keldris taheneda, soovitatavalt üle öö.
Enne serveerimist lõika õhukesteks viiludeks.
Nipid ja soovitused:
Kuigi kooki on lihtsam viiludeks lõigata toasoojalt, siis maitse on parim külmkapikülmalt!