Redis - jahedat ja lühemat päeva armastav kiirekasvuline juurvili

Tiina Tammet
Redise enamasti punast juurepalli süüakse meil peamiselt toorelt ning nii on ta ka kõige kasulikum. | Shutterstock

Krõmps ja särtsakas redis kasvab kiirelt ja ahvatleb maiustama.

Redis on üks esimesi juurvilju, mida varakult külvates saab tarvitama hakata. Redise enamasti punast juurepalli süüakse meil peamiselt toorelt ning nii on ta ka kõige kasulikum. Punavalgete ratastega võileivad kuuluvad ühtmoodi nii kevade kui lapsepõlve juurde. Redis on ka aedvili, mida herneste kõrval on tore koos lastega maha panna. Ta kasvab suhteliselt kiiresti ja nii on tulemus lühema kannatusega noortel inimestel kiiremini käegakatsutav. Redist kasvatatakse Eestis pea igas koduaias.

Edasi lugemiseks

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid