SIBULA-GALETTE

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Mõnusa toorjuustutainaga lahtine pirukas.

Tainas:

180 g ehk 3 dl nisujahu

75 g võid

0,25 tl soola

100 g maitsestamata toorjuustu 

Täidis:

4 suuremat sibulat

3 sl oliiviõli

2 sl palsamiäädikat

1 sl suhkrut

2 sl hakitud tüümiani

100 g maitsestamata toorjuustu

soola ja musta pipart

Määrimiseks:

1 lahtiklopitud muna

Kaunistamiseks:

1–2 tl seesamiseemneid (soovi korral)

soolahelbeid ja tüümianilehekesi

 

Kuumuta ahi 200 kraadini. 

Taina tegemiseks sega jahu, või ja sool köögikombainis ühtlaseks puruseguks. Lisa toorjuust ja sega ühtlaseks. Suru tainas plaadiks, keera toidukilesse ja pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Täidise jaoks koori ja viiluta sibul. Kuumuta suurel praepannil õli, lisa sibul ning prae tasasel tulel 20 minutit, kuni sibul on pehme, aga mitte liialt pruunistunud. 

Lisa palsamiäädikas, suhkur ja tüümian ning prae veel 5 minutit. Maitsesta soola-pipraga.

Rulli tainas kergelt jahusel laual u 35 cm läbimõõduga kettaks. Tõsta tainarulli abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. 

Määri tainaplaadi keskele toorjuust, jättes serva u 6 cm laiuselt puhtaks. Laota toorjuustule sibulasegu, siis tõsta servad üle täidise. Pintselda tainaservad munaga, puista peale veidi seesamiseemneid. 

Küpseta 225-kraadise ahju allosas u 20 minutit, kuni pirukas on kenasti kuldne. Puista peale soolahelbeid ja tüümianilehekesi. 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid