Šokolaadifondant marjajäätise ja piparmündisiirupiga
Aleksander Ugur
Šokolaadifondant. | Toomas Tuul

Traditsiooniline hõrk magustoit veidi põnevamas uuemas võtmes.

100 g tumedat šokolaadi

150 g võid

200 g suhkrut

2 muna

2 munakollast

100 g jahu

100 ml vett

1 punt piparmünti

1 sidrun

350 ml kookospiima

450 g marju (astelpaju, vaarikaid, musti ja punaseid sõstraid)

100 g suhkrusiirupit või mett

12 g vanillsuhkrut

359 g maapähklivõid

värskeid marju (kaunistuseks)

 

Marjajäätis:

Aseta värsked marjad 1 päev enne valmistamist sügavkülmikusse.

Pane köögikombaini kookospiim, sügavkülmutatud marjad, suhkrusiirup või mesi, vanillsuhkur, maapähklivõi. Purusta ilusaks kreemjaks massiks.

Aseta jäätis teisse nõusse ning pane vähemalt 10–15 minutiks sügavkülmikusse, et see tarduks.

Fondant:

Sulata vesivannil šokolaad koos 100 g võiga. Lase šokolaadil toatemperatuurini jahtuda.

Sega kokku muna, munakollane ja 100 g suhkrut. Vispelda, kuni segu muutub paksuks ja kreemjaks. Seejärel sõelu sisse jahu ning klopi. Lisa šokolaad 3 järgus. Pärast iga lisamist sega tugevalt.

Sulata 50 g võid ja pintselda sellega koogivormid (tõmmates pintsliga põhjast külgepidi üles). Vala segu vormidesse ning küpseta ahjus 200 °C juures 6–8 minutit.

Lase pärast küpsetamist 1 minut puhata. Seejärel eemalda ettevaatlikult vormist.

Piparmündisiirup:

Pane potti 100 g suhkrut, vesi ja sidrunikoor ning keeda siirup.

Nopi piparmündilt lehed, pane saumikseri kannu, vala peale kuum siirup ja püreesta. Kalla saadud segu läbi sõela, eemaldades sedasi piparmündist jäänud tükid.

Serveerimisel tilguta lusikaga veidi siirupit üle magustoidu.

Sarnased artiklid