Neljale
Puljong:
1,5 l vett
1 porgand
1 väike sibul
1 loorberileht
3–4 tera musta pipart
Supi sisse:
400 g suitsuangerjat
1 sibul
2 porgandit
1 sl õli või võid
2 kartulit
50–60 g kuivatatud musti ploome
soola, musta pipart
serveerimiseks hakitud tilli
Keeda kõigepealt puljong. Eemalda angerjal liha luudelt ja nahalt. Pane vesi keema. Lisa terve porgand, terve sibul, loorber ja pipar ning angerja nahk ja luud. Keeda väikesel kuumusel 30–35 minutit. Kurna saadud puljong.
Supi jaoks koori ja haki sibul. Koori porgand ja lõika viiludeks. Prae porgandit ja sibulat kastruli põhjas õlis või võis 4–5 minutit. Kalla peale puljong ja kuumuta keemiseni.
Koori ja viiluta kartulid. Lisa supisse koos tükeldatud ploomidega ning keeda, kuni kartul ja porgand on pehmed. Maitsesta soola-pipraga. Lõpuks tõsta supisse viiludeks lõigatud angerjas ja kuumuta läbi. Serveeri maitserohelisega.