Suitsuangerjasupp

Pille Enden
Jaan Heinmaa

Olid ajad, mil angerjasupp ei olnud üldsegi selline luksus, nagu ta on praegu. Angerjalt ja ploomidelt saab supp mõnusa suitsumaitse.

Neljale

Puljong:

1,5 l vett

1 porgand

1 väike sibul

1 loorberileht

3–4 tera musta pipart

 

Supi sisse:

400 g suitsuangerjat

1 sibul

2 porgandit

1 sl õli või võid

2 kartulit

50–60 g kuivatatud musti ploome

soola, musta pipart

serveerimiseks hakitud tilli

 

Keeda kõigepealt puljong. Eemalda angerjal liha luudelt ja nahalt. Pane vesi keema. Lisa terve porgand, terve sibul, loorber ja pipar ning angerja nahk ja luud. Keeda väikesel kuumusel 30–35 minutit. Kurna saadud puljong.

Supi jaoks koori ja haki sibul. Koori porgand ja lõika viiludeks. Prae porgandit ja sibulat kastruli põhjas õlis või võis 4–5 minutit. Kalla peale puljong ja kuumuta keemiseni.

Koori ja viiluta kartulid. Lisa supisse koos tükeldatud ploomidega ning keeda, kuni kartul ja porgand on pehmed. Maitsesta soola-pipraga. Lõpuks tõsta supisse viiludeks lõigatud angerjas ja kuumuta läbi. Serveeri maitserohelisega.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid