Tarvis läheb:
5-6 punast paprikat
2 sibulat
5 küüslauguküünt
2 sl õli
400 g purustatud tomateid
5 dl vett
1 köögiviljapuljongi kuubik
1 tl Provence’i ürdisegu
1 tl paprikapulbrit
1 sl suhkrut
soola, musta pipart, hakitud ürte
Poolita ja puhasta paprikad seemnetest. Pane paprikapoolikud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta paprikaid 250-kraadises ahjus grillirežiimil, kuni nad on peaaegu mustad.
Pane küpsed paprikad veerand tunniks kilekotti, et söestunud koor lahti lööks. Koori paprikad.
Haki sibulad ja küüslauk ning kuumuta poti põhjas õlis.
Pane paprikad ja kuumutatud sibulad ning küüslauk köögikombaini ja töötle püreeks.
Pane püree ja tomatikonserv potti ja lisa keev vesi, maitseained ja murenda sisse puljongikuubik. Keeda vaiksel tulel 30-40 minutit. Maitsesta soolaga, kaunista ürtidega.