Suvikõrvitsa-porrupirukas tatrapõhjal

Kodutohter
Shutterstock

Suvine pirukas tatra- ja kaerhelbepõhjal.

6 tükki

 

Põhi

2,5 dl tatrajahu

1 dl kiirkaerahelbeid

0,5 dl piima

100 g võid

Täidis

umbes 15 cm suvikõrvitsat

umbes 15 cm porrut

1 küüslauguküüs

peotäis spinatit või nõgeselehti

1 sl õli

2 muna

1 dl piima

150 g riivjuustu

0,5 tl paprikapulbrit

soola, musta pipart

võid vormi määrimiseks

 

Sega kokku kõik põhjataina ained, vormi pätsiks, keera toidukilesse ja pane täidise tegemise ajaks külmkappi.

Tükelda suvikõrvits, viiluta porru, haki küüslauguküüs ja spinat või nõgeselehed. Kuumuta kõik pannil kergelt läbi.

Sega kokku munad, piim, maitseained ja pool riivjuustust.

Rulli tainas kahe küpsetuspaberi vahel ümmarguseks, vajuta võiga määritud pirukavormi põhja ja äärtele. Tee kahvliga augud põhja ja eelküpseta 200-kraadises ahjus 5-8 minutit.

Kalla köögiviljad pirukapõhjale, vala peale munapiim ja riputa peale ülejäänud riivjuust.

Küpseta 200-kraadises ahjus 20-30 minutit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid