Väliköök, grilliterrass või suitsuahi. Mille kasuks otsustada?

Merilen Mentaal
Aia tagumine osa on hea ära kasutada just söögi- ja puhketerrassina, et saaks õues einestada. | Shutterstock

Kui vähegi võimalik, raja oma aeda kasvõi ajutine suveköök ja ürdiaed. See kindlasti tasub end hilisemate mõnusate puhkehetkedega ära.

Valik sõltub ennekõike isiklikest eelistustest ja sellest, kui palju keegi toiduvalmistamisest lugu peab.

Täisvarustusega väliköögile võiks mõelda see õnnelik maaomanik, kelle aias tõepoolest ruumi rohkem, kes valmis veidi suuremat ehitustööd ette võtma ja kes värskes õhus valmistatud roast suurt naudingut tunneb. Väliköök võiks sel juhul koos söögiterrassiga jääda omaette üksuseks ning sinna võiks mugavuse mõttes varuda kõik söögitegemiseks vajaliku. Inglismaa väikestes, ristkülikukujulistes linnaaedades kasutatakse aia tagumine osa sageli ära just söögi- ja puhketerrassina, et saaks õues einestada.

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid