Peedisupipõhi
2 kg punapeeti
1 kg hapukapsast
5 porgandit
1-2 sellerijuurt
3 porrut või sibulat
5 avamaakurki või 0,5 suvikõrvitsat
5 kooritud tomatit
(2 punast paprikat)
1 suur küüslauk
õli
(5 sl õunaäädikat)
soola, suhkrut, pipart, loorberilehte
Puhastatud köögiviljad lõika ribadeks (võib peenestada köögikombainis). Porgandi, sellerijuure ja sibula hauta osas õlis. Teise osa õliga hauta peedid ja seejärel lisa kohe hapukapsas (hapu keskkond säilitab peedi punase värvuse). Kui kapsas pole piisavalt hapu, lisa õunaäädikat.
Hauta peedid peaaegu pehmeks ja lisa eraldi hautatud köögiviljad ning ribadeks lõigatud värske kurk või suvikõrvits ja hakitud tomat (võib lisada ka paprikat).
Hauta koos umbes 20 minutit, vajadusel lisa vett, maitsesta soola, suhkru ja vürtsidega ning lisa hästi peeneks hakitud küüslauk.
Hauta koos maitseainetega veel 5 minutit ja pane praeahjus kuumutatud purkidesse ning sulge kohe õhukindlalt. Peedisupipõhja purki avades tuleb potti lisada vaid puljongit või vett ja lihasaadusi ning laualeandmisel hapukoort ja maitserohelist