Värselt küpsetatud leib ja sai säilib kauem värske, kui mähkida see puhtasse loodussõbralikust materjalist köögirätikusse ja alles siis paberkotti. Nii saab leib "hingata" ega kuiva nii ruttu ära.
Värsked ürdid õlisse - kel soov värskeid ürte võimalikult kaua säilitada, see võiks abiks võtta oliivõli. Kasutuseks valmis tükeldatud ürdid tuleks õliga segada ning segu omakorda jääkuubikute alusel sügavkülma. Nii on maitserohked kuubikud kohe kasutusvalmis! Jääkuubikute alus on üldse mitmel moel kasutatav, loe seda siit.
Seened ei armasta niiskust, nii et kui on soov seeni säilitada, tuleks need korralikult paberiga ära kuivatada ja külmkappi panna nt paberkotis või paberisse mähituna.
Rohelist sibulat saab pikemalt säilitada plastikpudelis. Selleks tuleks sibulapealsed toidutegemiseks ära hakkida, korralikult kuivatada ja laiema suuga puhtasse plastpudelisse panna. Nii saab neid külmkapis mõnda aega hoida.
Porganditel tuleks enne külmkappi panekut rohelised otsad ära lõigata. Värske porgandi roheline maapealne osa võib olla küll dekoratiivne vaadata, kuid säilitamisel röövib köögiviljalt elujõudu. Niisiis - maha naksata!