Kohupiima ja pohladega rullbiskviit

Kertu Lukas ja Cathrin Kaldmaa
Juta Kübarsepp

Valge biskviit on hõrk ja õhuline ning püüab pilku ka oma elegantse välimusega. Ole koogi kaunistamisel loominguline: võid sellele pritsida kohupiimakreemi, nii et see näeks välja nagu kootud kampsun, või määrida kohupiimakreemi ühtlaselt koogile ning kaunistada selle hoopis pohlamarjade ja piparkookidega.

Tainas:

70 g nisujahu

¼ tl soola

90 ml piima

20 ml õli

30 g suhkrut

6 munavalget

55 g suhkrut

 

Kreem:

300 g kohupiima

300 g mascarpone’t

75 g vahukoort

90 g tuhksuhkrut

1 tl vanillisuhkrut

1 apelsini riivitud koor

 

Pohlaželee:

200 g külmutatud pohlasid

40 g mett

25 g suhkrut

5 g pektiini

2 lehte želatiini

 

Kata küpsetusplaat silikoonmati või küpsetuspaberiga.

Sega omavahel nisujahu, sool, piim, õli ja 30 g suhkrut.

Vahusta munavalged 55 g suhkruga pehmeks, kuid kuju hoidvaks kohevaks vahuks.

Sega munavalge jahu-piimaseguga ettevaatlikult ühtlaseks ja määri ahjuplaadile umbes 30 x 30 cm suuruseks ruuduks.

Küpseta 150 kraadi juures 12 minutit. Lase jahtuda. Keera biskviit ümber küpsetuspaberile ning eemalda biskviidi küljest paber või silikoonmatt. Nüüd keera biskviit veel kord ümber – nii jääb rulli keerates valgem pool väljapoole.

Paisuta želatiinilehed külmas vees.

Pane pohlad ja mesi kastrulisse ning soojenda madalal temperatuuril, kuni pohlad on umbes 30 kraadini jõudnud, seejärel lisa suhkru ja pektiini segu. Kui lisad pektiinisegu liiga sooja või liiga külma segusse, ei lahustu see hästi ja võib tükki minna. Kuumuta segu pidevalt segades keemiseni.

Pigista želatiinist üleliigne vesi välja ja lahusta želatiin soojas marjasegus. Püreesta saumikseriga ja jahuta enne kasutamist.

Valmista kreem: pane kohupiim, mascarpone, vahukoor, suhkur ja vanillisuhkur vahustamisnõusse ning lisa apelsinikoor. Vahusta tugevaks vahuks.

Määri pohlaželee ühtlase kihina biskviidile. Selle peale määri ⅔ kohupiimakreemist ja keera biskviit rulli.

Kaunista pealt ülejäänud kohupiimakreemiga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid