Valmistusaeg 30 minutit + 15–18 minutit ahjus
NB! Hoia sulanud tainalehti niiske rätiku all, et need ei kuivaks.
10 tk
Põhi:
250 g filotainast
80 g mandlilaaste
120 g sulatatud võid
Mascarpone-vaht:
500 g mascarpone’t
3 dl vahukoort
2 tl vanillisuhkur
1,5 dl tuhksuhkrut
Täidiseks ja kaunistamiseks:
350 g mustikaid, vaarikaid, põldmarju, maasikaid
3 sl mett
1 sl tuhksuhkrut
Sulata tainas. Kata kaks ahjuplaati küpsetuspaberiga ja pintselda võiga. Pane peale üks tainaleht ja pintselda võiga. Pane teine tainaleht ja pintselda võiga. Lao sel moel ühele plaadile pool ja teisele ülejäänud tainalehed. Jälgi, et tainas oleks igalt poolt sulavõiga kaetud. Lõika mõlemal plaadil tainalehed pooleks. Puista peale mandlilaastud.
Küpseta 180-kraadises ahjus 15–18 minutit, kuni tainas on kuldpruun ja krõbe. Lase jahtuda.
Vahusta koor tuhksuhkruga pehmeks vahuks. Hõõru mascarpone vanillisuhkruga pehmeks. Lisa vahukoor ja mikserda tugevaks vahuks.
Tõsta üks tainatükk serveerimis-alusele. Määri peale kolmandik kreemist ja marjadest ning nirista 1 sl mett. Korda sama tegevust veel üks kord. Siis pane peale kolmas tainatükk ja määri peale vaht. Murenda neljas tainatükk pudiks ning puista koogile. Kaunista marjadega, nirista peale mett ja puista tuhksuhkrut.