Kihiline marjakook mascarpone-vahu ja filotainaga

Pille Enden
Jaan Heinmaa

See kook on tõeline suvehitt, milles säravad nii värsked marjad kui ka krõbe tainas. Filotainast mandlilaastudega põhja küpsetamine läheb õige lihtsalt. Rikkalik mascarpone-vaht ja suvised marjad moodustavad imemaitsva koosluse.

Valmistusaeg 30 minutit + 15–18 minutit ahjus

NB! Hoia sulanud tainalehti niiske rätiku all, et need ei kuivaks.

 

10 tk

Põhi:

250 g filotainast

80 g mandlilaaste

120 g sulatatud võid

 

Mascarpone-vaht:

500 g mascarpone’t

3 dl vahukoort

2 tl vanillisuhkur

1,5 dl tuhksuhkrut

 

Täidiseks ja kaunistamiseks:

350 g mustikaid, vaarikaid, põldmarju, maasikaid

3 sl mett

1 sl tuhksuhkrut

 

Sulata tainas. Kata kaks ahjuplaati küpsetuspaberiga ja pintselda võiga. Pane peale üks tainaleht ja pintselda võiga. Pane teine tainaleht ja pintselda võiga. Lao sel moel ühele plaadile pool ja teisele ülejäänud tainalehed. Jälgi, et tainas oleks igalt poolt sulavõiga kaetud. Lõika mõlemal plaadil tainalehed pooleks. Puista peale mandlilaastud.

Küpseta 180-kraadises ahjus 15–18 minutit, kuni tainas on kuldpruun ja krõbe. Lase jahtuda.

Vahusta koor tuhksuhkruga pehmeks vahuks. Hõõru mascarpone vanillisuhkruga pehmeks. Lisa vahukoor ja mikserda tugevaks vahuks.

Tõsta üks tainatükk serveerimis-alusele. Määri peale kolmandik kreemist ja marjadest ning nirista 1 sl mett. Korda sama tegevust veel üks kord. Siis pane peale kolmas tainatükk ja määri peale vaht. Murenda neljas tainatükk pudiks ning puista koogile. Kaunista marjadega, nirista peale mett ja puista tuhksuhkrut.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid