Hapendatud ehk fermenteeritud piimatooted valmivad piimhappekäärimise teel, mille käigus piim muutub hapuks või kergelt kihisevaks ja tekivad probiootikumid ning toidu ja joogi iseloomulik maitse ja tekstuur.
Kääritatud toodeteks on põhiliselt jogurt,
Maitsestatud jogurtid on läinud väga kalliks, kuid maitsestamata jogurtid on tükk maad odavamad.
Naturaalset jogurtit võib väga erineval moel maitsestada ja seeläbi saad odavama puuvilja- või marjajogurti, mis sobib magustoiduks või kergeks eineks.
Jogurtikook valmib ainult neljast koostisosast, ega sisalda jahu, muna, ega õli.
400 g paksu Kreeka jogurtit
200 g kandenspiima
4 sl maisitärklist
3 sl sidrunimahla
1 sl riivitud sidrunikoort
õli määrimiseks
Määri 15 cm läbimõõduga lahtikäiva äärega k
Kanaliha küpseb jogurtikastmes pehmeks ja mahlaseks.
4 portsjonit
4 suurt või 8 väikest kana kintsuliha tükki
1 tl soola
1 tl karrit
musta pipart
2 sl õli
4 küüslauguküünt
6 dl maitsestamata jogurtit
4–5 dl vett
1 kanapuljongi kuubik
1 loorberileht
pe
Jogurtikook valmib ainult neljast koostisosast ega sisalda jahu, muna, ega õli.
400 g paksu Kreeka jogurtit
200 g kondenspiima
4 sl maisitärklist
3 sl sidrunimahla
1 sl riivitud sidrunikoort
õli määrimiseks
Määri 15 cm läbimõõduga lahtikäiva äärega koo
Pidulikul puhul võib magustoidu teha pokaalidesse.
8 portsjonit
6 dl punast mahla (mustsõstra, vaarika)
2 dl külmutatud vaarikaid
1 dl kompotipuuvilju (virsiku-, aprikoosi- või mandariinilõike)
7 želatiinilehte
Valge tarretis:
300 g maitsestamat jog