See on Prantsuse tomatikaste ehk antiboise-kaste, mis tuleb väga maitsev just suvistest magusatest tomatitest.
4 küpset tomatit
50 kivideta oliive
2 šalottsibulat või 1 väike sibul
2 küüslauguküünt
1 sl tomatipüreed
1 dl oliiviõli
1 loorberileht
1 sidru
Kahe põhikastme valmistamise oskus kulub igal juhul marjaks ära.
Pruun põhikaste
5-6 dl
1 hakitud sibul
2 hakitud küüslauguküünt
1 tükeldatud porgand
väike tükk juursellerit või paar sellerivart
50 g võid
2 sl jahu
1 liiter puljongit
1 loorberileht
5-8
Jahukastelised seened on oma liigilise mitmekesisusega ühed tüütumad seenhaiguste tekitajad koduaias.
Jahukaste valge hallitusetaoline kirmetis kiusab paljusid taimi. Suurema nakkuse korral lehed keerduvad ja deformeeruvad.