Loodus ulatab noorte kuusekasvude näol meile toitu, mille kasvatamiseks ei pea üldse vaeva nägema.
Sel ajal, mil hariliku kuuse võrsed on veel pehmed ja õrnad, tuleb haarata korv ja korjata neid puhtast loodusest (suurest maanteest kaugemal) suisa kilod
Mai lõpp ja juuni algus on parim aeg kevadisest energiast pakatavate kuusevõrsete korjamiseks. Lihtsalt valmivat kuusevõrsesiirupit saad kasutada nii toitude maitsestamiseks kui koduses apteegis hingamisteede vaevuste leevendamiseks.
Suur kevad on juba käes ja aed ootab tegutsejaid. Esimesed supertaimed on juba oma rohelised lehed maast välja pistnud ning ootavad, et neist suppi keedetaks.
Kunstnik Ave Nahkuril sai jaanipäeval kaks kuud kodumaa kuuma päikese all. Nimelt elab Ave suved siin ja talveks kolib Hispaaniasse La Gomera saarele, kuhu ta juba mitu aastat tagasi rajas vahva kodu.
Mänd, kuusk, lehis ja nulg pakuvad peale silmailu ka väärt toorainet kulinaarseteks katsetusteks.
Peaaegu kõikide mändide võrsed on leidnud laialdast kasutamist nii sees- kui ka välispidiselt.