Väikesed kollased, punased ja oranžid tšilli- või ilupaprikakaunad (Capsicum) seostuvad ikka särava energia ja tulivürtsika maitsega.
Tšillikaunad on suurepäraseks kaaslaseks köögis, kus domineerib mõõdukast pisut käredam maitsemeel.
Püsi- ja suvelillede hulgas on terve hulk selliseid, mida võib julgelt suhu pista ja köögis mitmeti kasutada. Lisaks õitele sobivad toidutegemiseks ka lillede noored lehed ja võrsed ning mõnel liigil isegi juured.
* Päevaliiliad Hemerocallis.
Roosidelt saab moosimaterjali ja kosutavat teed. Taas ilu ja kasulikkus peenras ühendatud.
Aias kaunilt õitsev pargiroos võib olla samal ajal ka väärtuslik viljapõõsas.
Kui oled tüdinenud aeda igast küljest piiravast tumedast elupuumüürist, asenda see kas või osaliselt lehtpõõsastega, mille saab panna ka kasu tooma ehk mille vilju saab suhu pista ja purki panna.
Ilutaimede puhul hinnatakse üha enam seda, kas neist on k
Kaunilt õitseva õisoa (Phaseolus coccineus) pikkades lamedates kaunades olevaid seemneid võib tõesti süüa.
Patta võib pista ka noori kaunu – täpselt nii nagu harilikul aedoal ehk türgi oal (Phaseolus vulgaris).
Kõige tervislikumad on muidugi kodumaised puuviljad, kuid vahelduseks võib proovida ka lõunamaiseid, sest kõigist puuviljadest saame turgutavaid toitaineid.
Juba kolmandat aastat järjest on Tallinna botaanikaaias avatud 3500 m2 suurune meelte aed, mis võimaldab eelkõige erivajadustega inimestel, aga ka profi- ja hobiaednikel, ravimtaimehuvilistel, toidugurmaanidel ning kooliõpilastel läbi erinevate meelte tar