2 punti pikki peenikesi porgandeid
2 küüslauguküünt
1 rosmariinioks
1 sl oliiviõli
2 tl mett või vahtrasiirupit
0,5 tl helbesoola
Sega pestud porgandid hakitud küüslaugu ja rosmariini, õli, mee või vahtrasiirupi ning soolaga.
Kui valmistad porgandeid grillil, siis aseta need grillrestile ja küpseta tasakesi porgandeid pidevalt pöörates, kuni need on seest küpsed.
Kui küpsetad ahjus, siis tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus aeg-ajalt pöörates umbes 30 minutit.
Marineeritud kana:
8 kana kintsulihatükki
1 dl maitsestamata jogurtit
1 sl jahvatatud vürtsköömneid
2–3 tl adžikat, ajvar’i või magusat tšillikastet
1 purustatud küüslauguküüs
1 tl soola
Sega kõik marinaadiained omavahel. Lisa kanatükid, masseeri marinaadis ja lase vähemalt 2 tundi külmkapis maitsestuda. Lükki grillvarraste otsa või küpseta grillresti kohal 4–5 minutit ühelt ja sama palju teiselt poolt.