HOIDISTAMA | Mahedamaitselised marineeritud segaseened

Veronika Nuter
Marineeritud segaseened. | Juta Kübarsepp

Marineeritud seened on nõutud kaup nii argipäeval kui ka pidulaual.

Lisa 2-3 l puhastatud värsketele kupatamist mittevajavatele seentele 2 dl vett mahla väljakeetmiseks ja seejärel saadud mahlale 5 dl marinaadivedeliku valmistamiseks:

1 sl sinepiseemneid

peotäis hakitud tilli

10 väiksemat mustasõstralehte

paar küüslauguõisikut

2-3 küüslauguküünt

paar tilliõisikut

4-5 vürtsitera või paar kadakamarja

2 sl suhkrut

2 tl jämedat meresoola

1 ½ sl 30% äädikat või  7 sl õunaveiniäädikat

 

Pane puhastatud ja tükeldatud seened koos veega potti ning keeda neist tasasel tulel kaane all hautades mahl välja.

Liiga hoogsal keetmisel kipuvad seened poti põhja külge kõrbema ja seenemahl vahutama.

Kurna seened ja mõõda kogunenud mahl ja vala see puhtasse potti.

Lisa vedelikule tilli- ja  küüslauguõisikud, sinepiseemned, viilutatud küüslauk ja vürts, seejärel sool ja suhkur ning äädikas. Keeda 3-4 minutit.

Lisa seened ja kui kõik on veel kord keema tõusnud, siis sega viimasena hulka mustasõstralehed ja hakitud till.

Tõsta seened jm vahulusikaga eelnevalt steriliseeritu purkidesse. Seejärel keeda mainaadileem korralikult läbi ja vala seentele nii, et need oleks üleni kaetud. Sulge purged õhukindlalt.

 

Üle 100 hoidiste retsepti leiad raamatust "Hullult hõrgud hoidised".

 

Sarnased artiklid