2 küüslauguhoidist. Jaapanipäraselt marineeritud küüslauk ja mesised küüslauguküüned

Kodu&Aed
Mesised küüslauguküüned. | Kodu&Aed arhiiv

Kaks võimalust, kuidas küüslauk tallele panna.

Jaapanipäraselt marineeritud küüslauk

 

5 dl riisiveiniäädikat

2 sl suhkrut

2 sl soola

1 sl sojakastet

6 küüslauku (tervet)

 

Aja veiniäädikas koos suhkruga keema. Lisa sool ja soja ning jahuta. Koori küüslaugud ja pane küüned puhta purgi põhja. Kalla peale jahtunud leem, nii et see katab küüned täielikult. Sulge purk õhukindlalt.

Marineeritud küüslauku säilita jahedas ja pimedas kohas.

 

Mesised küüslauguküüned
 

300 g küüslauku (terved)

Marinaad

1,5 dl rapsiõli

1 dl mett

0,5 dl õunaveiniäädikat

2 tl soola

2 tl musta terapipart

2 sl värsket tüümiani

 

Eralda küüslauguküüned üksteisest, aga ära koori neid. Aja keema potitäis vett ning keeda neid 4 minutit. Seejärel kalla küüslauguküüned sõelale ja jahuta külma voolava vee all maha. Nüüd koori küüned ja tõsta klaaspurki.

Sega omavahel marinaadi osad ning kalla segu küüslauguküüntele. Lisa vajadusel õli, nii et küüned jääksid vedeliku alla. Sulge purk õhukindlalt ning lase küüslauguküüntel vähemalt kaks ööpäeva maitsestuda. Loksuta purki aeg-ajalt.

Mesised küüslauguküüned säilivad külmkapis vähemalt kaks nädalat.

 

110 hõrgu hoidise retseptid leiad uuest raamatust "Hullult hõrgud hoidised".

 

Ühinenud Ajakirjad

Sarnased artiklid