Papaia on suurepärane C-vitamiini allikas, samuti sisaldab see palju A-vitamiini ja kaaliumi. Lisaks on papaial põletikuvastased ja immuunsüsteemi tööd võimendavad omadused.
Vähiennetuses pakub see puuvili huvi eeskätt hormoonsõltuvate kasvajate osas. Papaia sisaldab rohkelt antioksüdante beetakaroteeni ja lükopeeni – meestel, kes söövad lükopeenirikkaid puu- ja köögivilju, on 82 protsenti väiksem tõenäosus eesnäärmevähi arenguks.
Täidetud papaia
2 portsjonit
1 suurem papaia
2 sibulat
2 küüslauguküünt
2 tomatit
2 viilu peekonit või sinki
1 tšillipipar
1 paprika
1 tl riivsaia
1 muna
soola
Pese ja poolita papaia, eemalda seemned. Tükelda sibulad, küüslauguküüned, tšilli, paprika ja tomatid, pane pannile ning hauta 20 minutit. Prae peekon või sink, lisa riivsai, muna ja sool ning kõige lõpuks hautatud köögiviljad. Aseta segu papaiapoolikutesse, pane need koos tassitäie veega pannile, kata fooliumiga ja küpseta umbes 180 kraadi juures üks tund.