Kalakotletid, mis viivad keele alla

kodus.ee
Kodused kalakotletid on superhõrgud. | Shutterstock

Need kodused kalakotletid on tõesti head!  

400 g külmutatud või värsket valget kalafileed (heik, mintai, ahven, haug)
400 g kartuleid
4 viilu tahedat saia, ilma koorikuta
kimp rohelist sibulat
250 g värsket spinatit
1 muna
soola, pipart
külmpressi-oliiviõli
1 klaas piima

Keeda kalafilee piimas pehmeks.
Koori kartulid ja keeda pehmeks.
Pese spinat ja eemalda puised varreosad. Lehed pista minutiks keevasse vette ja lase külma vee alt läbi. Nõruta ja pigista käte vahel üleliigne vedelik välja. Nii saad spinatipalli, mida on hea hakkida. Haki spinatipall tükkideks, aga mitte väga peeneks, pigem vabama käega.

Sega kausis kokku kartulid, nõrutatud kala, spinat, hakitud roheline sibul, muna, pudiks tehtud saiaviilud, oliiviõli, sool ja pipar. Kõige parem on teha seda kätega. Mulju kõik sodiks, nagu teeksid tainast.
Vormi segust pätsid, veereta jahust läbi ja prae võis või oliiviõlis mõlemalt poolt krõbedaks. Superhead!

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid