Kanamaksapasteet pohlamoosi ja veinitarrendiga.
Tarvis läheb:
500 g broilerimaksa
100 g maasuitsupekki
75 g juursellerit
2 porgandit
1 sibul
õli praadimiseks
1 l kanapuljongit
100 g taluvõid
100 ml rõõsa koort
värsket estragoni
värskelt riivitud muskaatpähklit
soola, pipart
brändit või konjakit
suhkrut
Tee nii:
* Puhasta maks kelmetest ning prae kergelt koos tükeldatud köögiviljade ja pekiga.
* Lisa kuum kanapuljong ja keeda nõrgal tulel 20 minutit. Enne keetmise lõpetamist lisa maitseks brändi.
* Aja keedetud maks ja käägiviljad vähemalt kaks korda läbi hakklihamasina.
* Sulata või soojaks lastud vahukoores ning lisa maksamassile.
* Maitsesta soola, pipra, riivitud muskaatpähkli ja peeneks hakitud värske estragoniga ja keeda veel mõni minut, et maitsed ühtlustuksid.
* Vahusta mass köögikombainis või käsitsi vispliga.
* Pohlamoosi jaoks võta paar peotäit värskeid või külmutatud pohli, lisa supilusikatäis suhkrut ja püreeri nuimikseriga toormoosiks.
* Jaga pasteet näiteks väikestess madalatesse klaasnõudesse. Tõsta peale lusikatäis pohlamoosi ja lase lõplikult toatemperatuuril maha jahtuda.
Samal ajal valmista veinitarrend.
Veinitarrend
3 sl vett
2 sl suhkrut
veerand laimi mahla
100 ml valget portveini või kuiva valget veini
3 g želatiinipulbrit
* Pane želatiin paarika minutiks külma vette likku.
* Keeda suhkrust ja veest kerge suhkrusiirup, lisa vein ja laimimahl.
* Sega sulatatud želatiin ja venisiirup ning lase jahtuda.
* Kalla toasoe veinisiirup õrnalt pasteedile, kata toidukilega ja pane külma. Paari tunni pärast lase hea maitsta!