Brokoli on kuulutatud ametlikult maailma kõige tervislikumaks köögiviljaks. Harvardi ülikooli teadlased leidsid, et brokoli vähendab silmakae ohtu, kaitseb ajurabanduse eest ning võitleb vähiga. Brokoli sisaldab suures koguses väärtuslikke toitaineid. Keedetud brokolis on rohkem C-vitamiini kui apelsinis ja ohtralt kaltsiumi. Samuti sisaldab brokoli rikkalikult A- ning D-vitamiini.
Brokoli juustu-küüslaugukastmes
400–500 g brokolit
1 küüslaugu küüs
40 g kõva juustu
Auruta brokolit või keeda väheses vees 1–3 minutit. Siis jääb ta veel mõnusalt krõmpsuv ning säilivad ka vitamiinid. Purusta peale küüslaugu küüs ja riivi kõva juustu. Sega ja serveeri prae lisandina või omaette toidukorrana.
Igal toiduainel on oma tervistav mõju. Sellest saad lugeda Kodutohtri uuest raamatust "Tervistavad road", mille võid tellida siit.