Kaks pirukat sellest, mis kapis üle jäi

kodus.ee
Kui sa tervet grillkana ära süüa ei jaksanud, siis ülejäägi saad pista pirukasse. | Shutterstock

Nädala jooksul jääb erinevatest toiduainetest ikka üht-teist üle. Kindlasti pole tark järgi jäänud vorstijuppe või külma grillkana minema visata, vaid pista need reede õhtul või nädalavahetusel küpsetatavatesse maitsvatesse pirukatesse.
 

Järgnevalt 2 piruka retsepti sellest, mis kapis üle jäi.

GRILLKANAPIRUKAS

PÕHI:
3 kartulit
pisut soola
25 g võid

TÄIDIS:
100 g grillkana (võib olla ka eelmisest päevast jäänud keedukana)
100 g suvikõrvitsat
1 väike paprika
2 tomatit
1/2 porrut
2 muna
1 dl piima
200 g kodujuustu
1/2 tl soola
1/2 tl karrit
pisut musta pipart

Keeda kolm kartulit ja purusta kahvliga, lisa sool ja või.
Lase enne jahu lisamist jahtuda. Sega hulka jahu.
Jahu on piisavalt, kui tainas tuleb kausi ja käte küljest lahti.
Vajuta tainas võiga määritud ümmarguse pirukavormi (27 cm) põhja ja äärtele ning eelküpseta 225-kraadises ahjus 15 minutit.
Lõika kana väikesteks tükkideks, viiluta suvikõrvits, paprika, porru ja tomatid. Klopi munad, piim ja kodujuust segamini. Maitsesta.
Lao kanatükid ja köögivili pirukapõhjale. Vala peale muna-piima-kodujuustu segu. Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni täidis on hüübinud. 
 

LIHTNE PIRUKAS

PÕHI:
2 dl nisujaju
4 dl piima
2 muna
1/2 tl soola

TÄIDIS:
75 g hakitud sinki või erinevaid vorste
1 väike suvikõrvits (või sibul)
3 tomatit
1-3 tl kuivatatud pitsamaitseainet
küüslaugusoola
2-3 dl riivjuustu

Sega kõik taina ained kokku ja kalla küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Laota peale hakitud vorst või sink, tükeldatud suvikõrvits ja tomat. Puista peale pitsamaitseainet, küüslaugusoola ja riivjuustu.
Küpseta 225-kraadises ahjus 30 minutit.

Allikas: "Pitsad ja pirukad. 50 retsepti", Ühinenud Ajakirjad

Sarnased artiklid