2 u 1,5 kg kana
75 g võid
1 kimp tüümiani
1 kimp rosmariini
meresoola ja värskelt jahvatatud pipart
50 g pistaatsiapähkleid
Tee nii:
Pane ahi 200 °C sooja.
Pühi kanad seest ja väljast köögipaberiga kuivaks. Pane kanad ahjupannile. Hõõru kanad väljast ja seest soola ja pipraga. Pane kanade sisse tüümiani- ja rosmariinioksad. Sulata või ja pintselda kanad sellega üle.
Pane kanad u tunniks ajaks ahju. Poole küpsemise pealt kasta kanu pannile valgunud praeleemega.
Lõika kana tükkideks ja kaunista peeneks hakitud pistaatsiapähklitega, serveeri täidetud õunte ja pomme sauté’ga.
Täidetud õunad
4 granaatõuna
8 suurt punast õuna
100 g kuivatatud aprikoose
50 g rosinaid
4 sl pistaatsiapähkleid
4 sl mandleid
4 sl piiniaseemneid
6 viilu suitsupeekonit
50 g võid
1 sl roosuhkrut
1 kimp peterselli
meresoola ja pipart
Pese õunad ja lõika neil vajadusel alt viil ära, et õunad kindlalt otsa peale seisma jääksid. Lõika õuntel ära pealmine osa, mille pärast paned täidisele kaanena peale. Uurista südamikud välja ja tükelda kaks õuna väiksemateks tükkideks.
Tükelda aprikoosid.
Sulata või koos roosuhkruga pannil. Pruunista õunatükke koos aprikooside, rosinate ja kõigi pähklite-seemnetega 6-7 min. Haki petersell ja lisa õuna-pähkli segule.
Poolita granaatõunad, võta seemned välja ja lisa need pannisegule.
Pane õunad küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile, täida seest õuna-pähkliseguga ning tõsta kuhjakesed peale. Pane kõige otsa kaaneke ja laota üle selle peekoniviil. Kui täidist jääb üle, pane seegi kausiga ahju sooja. Võid peale raputada rosmariini.
Küpseta 180° ahjus 20-25 min, kuni õunad on küpsed.
Pomme sauté*
3-4 suurt kartulit
oliiviõli
meresoola
Koori kartulid ja lõika väiksemateks tükkideks. Loputa külmas vees ja nõruta. Pane kartulitükid küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile, vala peale oliiviõli ja puista peale meresoola.
Pane kartulid õuntega samaaegselt ahju.
* Pomme sauté tähendab küpsekartuleid. Traditsiooniliselt keedetakse need kõigepealt poolpehmeks, aga seekord teeme lihtsamalt!