10-12 tükki
Põhi:
2 dl metsapähkleid
1 dl mandleid
3 dl pehmeid kuivatatud aprikoose
¼ tl soola
Täidis:
5 dl India pähkleid
2 küpset banaani
1 dl külmpressitud kookosõli
1 sl mett
¼ tl soola
Peale:
hakitud pähkleid
Pane koogipõhjaks mõeldud pähklid ja mandlid ööseks vette ligunema. Täidise India pähklid tahavad umbes paar tundi ligunemist. Jäta osa pähkleid tordi kaunistuseks.
Tükelda aprikoosid köögikombaini, lisa leotatud pähklid ja mandlid ning sool. Töötle ühtlaseks massiks.
Vooderda lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja vajuta pähkilsegu põhjale. Tõsta täidise tegemise ajaks külmkappi.
Loputa leotatud India pähklid sõelal ja nõruta. Pane pähklid köögikombaini ja töötle peeneks. Lisa tükeldatud banaanid, mesi, kookosõli ja sool. Kui kreem jääb liiga paks, võid lisada sortsu vett. Kalla täidis koogipõhjale ja tõsta külmkappi tarduma.
Enne serveerimist kaunista hakitud pähklitega.
Allikas: Kodu&Aed retseptivihik