Uhke unelm maasikatest | Maasika-tsitrusetort

kodus.ee
Tordi võid kaunistada oma maitse järgi. | Shutterstock

Fookuses on ikka maasikad! Pidulikku torti ei valmistata tavaliselt sageli. Aga millal ja millest seda siis veel teha, kui mitte aasta valgeimal ajal parimatest kodumaistest maasikatest! 
 

Maasika-tsitrusetort
12 inimesele

Põhi:
6 muna
3 dl suhkrut
1½ dl nisujahu
1½ kartulijahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillsuhkrut
võid vormi määrimiseks
riivsaia vormi puisteks

1. Määri 26–28 cm läbimõõduga koogivorm võiga ja puista üle riivsaiaga.
2. Vahusta toasoojad munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks.
3. Sega jahu küpsetuspulbri ja vanillsuhkruga ning sõelu munamassi hulka. Sega ettevaatlikult suure lusika või taignaspaatliga ühtlaseks taignaks. 
4. Vala taigen vormi ja küpseta 200° ahjus 35–40 min, kuni põhja sisse torgatud puutikk jääb puhtaks. Lase maha jahtuda ja lõika pika terava noaga kolmeks kihiks.

Sidruni-apelsinikreem kihtide vahele:
3 muna
1 dl suhkrut
veidi soola
1 sidruni riivitud koor ja mahl
1 apelsini riivitud koor ja mahl
1 sl maisitärklist
100 g võid
2 dl 35% rõõska koort

Pane kõik ained potti ja kuumuta pidevalt segades esimeste keedumullide tekkimiseni. Keera kuumus kinni ja lase kreemil maha jahtuda.

Toorjuustukreem servadele:
300 g toorjuustu
1 sidruni riivitud koor ja mahl
1½ dl 35% rõõska koort
2 sl tuhksuhkrut

1. Sega toorjuust sidrunikoore ja -mahlaga läbi.
2. Vahusta rõõsk koor, vahustamise ajal sõelu hulka tuhksuhkur.
3. Sega toorjuustumass ja vahustatud koor omavahel läbi. Tõsta mass tordipritsi.
 

Immutamiseks ja pealmisele kihile:
150 ml piima
1 tl vanillsuhkrut
200 g apelsinimarmelaadi
300 g värskeid maasikaid

1. Sega piim vanillsuhkruga.
2. Puhasta maasikad, enne tordile panekut lõika pooleks.
 

Tee tort valmis:

Niisuta esimene tordikiht piima-vanillsuhkruseguga ja määri peale pool sidruni-apelsinikreemi kogusest. Tõsta peale teine kiht ja tee sama.

Tõsta peale kolmas kiht, immuta piima-vanillsuhkruseguga ja määri apelsinimarmelaadiga. Säti peale maasikad.

Kaunista tordi küljed tordipritsi abil toorjuustukreemiga.

Tööjärjekord:

Alusta tordipõhja tegemisest. Kuni tordipõhi küpseb, valmista vanillikreem ja jäta jahtuma.

Kuni põhi ja vanillikreem jahtuvad, puhasta maasikad.

Seejärel sega kokku toorjuustukreem.

Ehita tort üles. Poolita maasikad vahetult enne tordile panemist, nii säilitavad nad paremini oma värskuse.

Retsepti autor: Ingrid Lepp

Sarnased artiklid