Kuum Karu tandoorahi on inspireeritud algupärasest tandoorist. Ahju südameks on šamott-tellised, südant soojendab 5 sentimeetrine villakiht. Viimane lihv on antud mineraalkrohviga. Ahju sangad on sepistatud, puidust osad maarjakasest (välja arvatud töölaud).
Tandoorahi sobib toidu valmistamiseks nii suvel kui talvel. Valmistada saab liha, kala, köögivilju jne, toitude loetelu on piirideta. Tandoorahi pole vaid šašlõki valmistamiseks, samamoodi sobib ahi näiteks hautiste ja supi keetmiseks, pirukate küpsetamiseks .....
Kui ahi korralikult kuumaks kütta, saab valmistada mitu vooru liha. Ühe ahjutäie šašlõki valmimine kuumaks köetud ahjus võtab aega umbes 10 - 15 minutit. Pajatäis hautist valmib umbes 40 minutiga. Oluline toidu valmimise juures on, et ei pea vahepeal vardaid keerutama või pajarooga segama. Jääb üle vaid kahvli ja taldrikuga ahju ligi istuda ja oodata.
Tandoorahju kütmises ei ole midagi keerulist, protsess on lihtne. Aseta puud ahju püstises asendis. Eelnevalt võid puude alla panna kergesti süttivat materjali, nt paberit ja kasetohtu. Tule süütamine toimub alumisest avast ja kõige mugavam on seda süüdata gaasipõletiga. Põlemise ajaks jäta ahju kaas lahti! Sõltuvalt plaanitavast menüüst ja ilmaoludest on vaja ehk põletada ka teine ahjutäis puid. Ühe ahjutäie põlemine võtab ajaliselt umbes tund aega. Kui puud on täielikult põlenud ja järgi on jäänud vaid söed, on aeg liha vardasse ajada või pajaroa ained kokku segada. Söed võib enne toidu valmistamist alumisest avast välja võtta, kuid ei pea võtma.
Kui menüüs on nii pada kui šašlõkivardad, siis esimesena küpseta valmis pajaroog. Peale poti väljavõtmist riputa ahju lihavardad. Peale liha saab soovi korral küpsetada veel ka naani-laadseid leibasid. Kõik selle saab valmis teha ühe ahju kütmisega.
Toidu valmistamine tandoorahjus on ülimalt lihtne, sest toit valmib ise ja ei vaja erilist järelvalvet või pidevat segamist. Kui ahi juba soojaks köetud, siis laske aga fantaasial lennata!
Ise oleme katsetanud tandoorahjus valmistada nii liha kui pajaroogasid. Jõulupühade aegu lükkasime ahju ka terve hane. Hane valmimine võtab aega umbes 3-4 tundi, sõltuvalt linnu suurusest. Katsetatud on ka woki- ja ühepajaroogasid.
Kuum Karu tandoorahi osales sel aastal Pärnus toimunud Grillfestil ja pälvis aukirja atraktiivseima grilliaparaadi eest ning samuti autasustati Eesti Grilliliidu aastaauhinnaga „Aasta grillitoode 2020“.
Kuum Karu toodetega saab tutvuda meie FB lehel Kuum Karu ja meie edasimüüja lehel.