Küüslaugust tublim karulauk

Jüri Annist
Mai lõpus, juuni algul sätib karulauk ennast õitsema. | Shutterstock

Karulaugu Allium ursinum rohirohelised terviselehed maitsevad võrratult.

Kevadise maiuse teen endale niiviisi: võtan kääru rukkileiba ja määrin sellel maitsestamata toorjuustu. Nüüd sätin leivale 3–4 karulaugulehte ja nende peale viilu külma ahjupraadi ning mõne lõigu kurki. Kõrvale tass rohelist teed ning nauding võib alata. Lisaks hüvale kõhutäiele olen hoolitsenud ka oma tervise eest.

Karulaugu pruukimine on tervistkosutavam kui küüslaugu A. sativum manustamine. Nimelt on karulaugus bioloogiliselt aktiivsete ühendite sisaldus suurem ning erinevaid ühendeid arvuliselt rohkem. Boonusena on karulaugu spetsiifiline lõhn nõrgem kui küüslaugul.

Edasi lugemiseks

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid