„Kuigi kaerahelbepuder võisilma või koduse marjamoosiga jääb alatiseks klassikaliseks valikuks, soovivad inimesed üha enam katsetada uute maitsete ja põnevate kooslustega. Pudru saab alati muuta põnevamaks ja tervislikumaks erinevate seemnete ja marjade lisamisega. Koduseks huvitavaks katsetuseks tasub aga proovida üleööputru,“ soovitab Tammsaare Ärikeskuse Daily lõunarestorani peakokk Merlin Sõber.
Üleööpuder ei vaja vedelikus kuumutamist, vaid lihtsalt külmikus seismist ning on trendikaks valikuks alatihti kiirustajatele ning ka tervisesõpradele. Seda võib nautida kiireks hommikusöögiks koduköögis või võtta tööle, kooli või nädalavahetuse piknikule kaasa.
Daily peakoka retseptis kohtuvad väärtuslikud valgud kohupiimast, tervislikud kiudained kaerahelvestest ja vitamiinid marjadest.
Üleööpuder maasikapüreega (1 portsjon)
85 g maitsestamata kohupiimapastat
pisut piima
10 g kaerahelbeid
25 g maasikapüreed
3 g mandlilaaste
25 g mustsõstraid, maasikaid või teisi meelepäraseid marju
maitseks mett või agaavisiirupit
Alustuseks sega maitsestamata kohupiimapasta piimaga ning valmista värsketest maasikatest püree. Seejärel rösti kuumal pannil kaerahelbed.
Võta madal veeklaas või väike kauss ning pane sinna kihiti kohupiimasegu, maasikapüree ja röstitud kaerahelbed. Peale puista mandlilaastud ning jäta ööseks seisma.
Hommikul serveeri kreemine puder mustsõstarde või teiste meelepäraste marjadega. Magusa maitse lisamiseks nirista peale mett või agaavisiirupit.
Kuidas putru põnevaks tuunida, sellest loe lisaks siit.