Lihtne Ungari kirsikook

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Maitsev plaadikook hapude kirssidega (meggyes pite).

200 g toasooja pehmet võid

200 g suhkrut

50 g brändit või kirsiviina

2 tl vanillisuhkrut

2 muna

300 g ehk 5 dl nisujahu

1 sl (triiki) küpsetuspulbrit

0,25 tl soola

250 ml piima

800 g värskeid või külmutatud kirsse (kaal puhastatult)

 

Kuumuta ahi 180 kraadini.

Kata ahjuplaat (nt 32 x 45 cm) küpsetuspaberiga või määri võiga ja puista üle jahuga. 

Mikserda suures kausis või ja suhkur, Kirsch/brändi ja vanillisuhkur omavahel heledaks ja kreemjaks vahuks. Lisa ühekaupa vahustades munad.

Sega teises kausis jahu, küpsetuspulber ja sool, siis sega piimaga vaheldumisi muna-suhkru-võisegu hulka. 

Kalla tainas ahjuplaadile, silu ühtlaseks. Siis jaota peale kivideta kirsid. 

Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 30–35 minutit või kuni kook on kuldne ja läbi küpsenud. 

Nipid ja soovitused:

Kui kasutad külmutatud kirsse, siis enne koogile panemist neid sulatama ei pea. 

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid