Valmistusaeg 25 minutit + 15 minutit külmkapis
600 g maasikaid
3 sl suhkrut
0,5 tl vanillisuhkrut
300 g kohupiimakreemi
4 sl tuhksuhkrut
2 tl riivitud sidrunikoort
2 tl sidrunimahla
1,5 dl vahukoort
kaunistamiseks maasikaid, melissi või münti ja lilli
Purutainas:
2 dl nisujahu
2 sl suhkrut
0,5 tl jahvatatud kaneeli
80 g külma võid
Poolita ¾3/4 maasikatest ja pane potti. Lisa suhkur. Keeda 5 minutit. Sega hulka vanillisuhkur ja lase jahtuda. Purutaina valmistamiseks mõõda jahu, suhkur, kaneel ja väikesteks kuubikuteks lõigatud külm või kaussi. Haki või mudi kõik sõrmedega puruks. Pane vähemalt 15 minutiks külmkappi. Prae kuumal kuival pannil kuldpruuniks ja krõbedaks. Lase jahtuda.
Poolita ülejäänud maasikad. Sega kohupiimakreemi hulka tuhksuhkur ning sidrunikoor ja -mahl. Vahusta koor ja sega kohupiimaga. Jaga tainapuru kaussidesse, pokaalidesse või purkidesse. Tõsta peale maasikamoosi, tükeldatud maasikaid ja kohupiimasegu. Puista peale tainapuru ja kaunista maasikatega.