Maasika-kohupiimamaius purutainaga

Pille Enden
Jaan Heinmaa

Selle maiuse valmistamine läheb lihtsalt. Purutaina valmistamiseks ei ole vaja ahju sooja panna, sest tainas küpseb pannil.

Valmistusaeg 25 minutit + 15 minutit külmkapis

600 g maasikaid

3 sl suhkrut

0,5 tl vanillisuhkrut

300 g kohupiimakreemi

4 sl tuhksuhkrut

2 tl riivitud sidrunikoort

2 tl sidrunimahla

1,5 dl vahukoort

kaunistamiseks maasikaid, melissi või münti ja lilli

 

Purutainas

2 dl nisujahu

2 sl suhkrut

0,5 tl jahvatatud kaneeli

80 g külma võid

 

Poolita ¾3/4 maasikatest ja pane potti. Lisa suhkur. Keeda 5 minutit. Sega hulka vanillisuhkur ja lase jahtuda. Purutaina valmistamiseks mõõda jahu, suhkur, kaneel ja väikesteks kuubikuteks lõigatud külm või kaussi. Haki või mudi kõik sõrmedega puruks. Pane vähemalt 15 minutiks külmkappi. Prae kuumal kuival pannil kuldpruuniks ja krõbedaks. Lase jahtuda.

Poolita ülejäänud maasikad. Sega kohupiimakreemi hulka tuhksuhkur ning sidrunikoor ja -mahl. Vahusta koor ja sega kohupiimaga. Jaga tainapuru kaussidesse, pokaalidesse või purkidesse. Tõsta peale maasikamoosi, tükeldatud maasikaid ja kohupiimasegu. Puista peale tainapuru ja kaunista maasikatega. 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid