Prantsuse maasikakook (Gâteau moelleux aux fraises)
Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Kui värsketest maasikatest on isu täis söödud, siis küpseta neist kooki. Kuulus Prantsuse maasikatort fraisier on argiküpsetajale paras väljakutse, aga siin on antud üks lihtne kodune kook, millega saavad kõik hakkama. 

Kaheksale

125 g toasooja pehmet võid
100 g suhkrut
2 suurt muna
150 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
näpuotsaga soola
150 g jogurtit või crème fraîche'i või hapukoort
300 g tükeldatud maasikaid
Peale: tuhksuhkrut

Hõõru toasoe või suhkruga kreemjaks ja kohevaks, siis mikserda ükshaaval juurde munad. 

Sega kuivained (jahu, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja sool) omavahel, siis sega vaheldumisi jogurti või hapukoorega muna-või-suhkruvahu hulka. Viimasena sega tainasse tükeldatud maasikad. 

Tõsta segu 22–24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud ja/või võitatud lahtikäiva koogivormi sisse. 

Küpseta 180-kraadises ahjus u 25–30 minutit või kuni kook on pealt kuldpruun ning koogi keskele torgatud puutikk jääb puhtaks. 

Lase veidi jahtuda, siis tõsta ettevaatlikult vormist välja. Sõelu peale tuhksuhkrut ja serveeri. 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid