Rabarberi ja valge šokolaadi kook

Pille Petersoo
Rabarberi ja valge šokolaadi kook. | Juta Kübarsepp

Suhkrustatud ingver ehk ingverisukaad annab sellele plaadikoogile eriti mõnusa meki. Kui sa seda poest ei leia, siis võid koogile lisada natuke ingveripulbrit või veidi riivitud ingverijuurt – või lihtsalt ingveri ära jätta.

200 g valget šokolaadi

200 g võid

3 suurt muna

150 g pruuni suhkrut (Demerara või hele muscovado)

200 g nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

250 g tükeldatud rabarberit

paar supilusikatäit ingverisukaadi

 

Kuumuta ahi 200 kraadini.

Pane 150 g hakitud valget šokolaadi ja või väikesesse potti või kuumakindla kausiga vesivanni kohale. Kuumuta segades, kuni šokolaad ja või on sulanud ja segunenud. Tõsta tulelt ja lase jahtuda.

Klopi munad suhkruga tugevaks kohevaks vahuks. Vispelda juurde jahtunud šokolaadi-võisegu. Sõelu juurde küpsetuspulbriga segatud jahu, siis lisa ülejäänud šokolaaditükikesed, rabarber ja ingverisukaad. Sega õrnalt läbi.

Kalla tainas korralikult võitatud või küpsetuspaberiga vooderdatud u 24 x 30 cm koogivormi ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb. Ära üle küpseta, muidu jääb kook kuiv!

Lase koogil vormis jahtuda, enne serveerimist lõika ruutudeks.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid