Vale napooleonikook ja sõstrakompott

kodus.ee
Vale napooleonikook ja sõstrakompott. | Toomas Tuul

Midagi põnevat ja teistmoodi pühadelauale. Laulasmaa Spa restorani Wicca peakokk Angelica Udekülli retsept. 

HAPUKOORETAINAS

250 g võid

250 g hapukoort

350 g jahu

2 sl vanillsuhkrut

Haki külm või ja jahu omavahel purutaoliseks massiks, lisa hapukoor.

Tõsta tainas vähemalt tunniks külmikusse.

3. Võta see külmast ja rulli jahusel laual õhukeseks plaadiks. Siis lõika sellest 12 ristkülikut.

4. Tõsta tükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning tee neisse kahvliga augud. Sõelu ühtlase kihina peale vanillsuhkur ja küpseta 220 kraadi juures umbes 5 minutit, kuni küpsetised on kuldpruunid.

5. Tõsta need lauale jahtuma.

 

KREEM

5 munakollast

100 g suhkrut

500 ml vahukoort

2 sl kalvadost või brändit

1 vanillikaun

2 tähtaniisi

 

Vahusta munad kergelt suhkruga.

Pane koor potti, lisa lahtilõigatud vanillikaun ja tähtaniis ning lase keema.

Tõsta tulelt, sega hulka munavaht ja sega kuumas veevannis pidevalt, kuni kreem pakseneb (86 kraadini).

Jahuta kiiresti jäävannis. Siis tõsta kreem pritsikotti ning jäta mõneks tunniks külmikusse tahenema.

 

SÕSTRAKOMPOTT

 

500 g külmutatud punaseid sõstraid

0,5 tl riivitud värsket ingverit

½ klaasi suhkrut

½ klaasi vett

 

Keeda suhkrust, ingverist ja veest siirup.

Tõsta pott tulelt ja lisa sõstrad. Siis lase kompotil jahtuda.

 

KOOGI VIIMISTLEMINE

Tõsta 4 küpsetatud ristkülikut serveerimisalusele, pritsi neile kreemi ning kata seejärel 4 teisega. Korda katmist kreemiga.

Purusta ülejäänud tükid ning tee nendest viimane kiht.

3. Puista koogile tuhksuhkrut ja külmkuivatatud pohli.

Serveeri kooki sõstrakompotiga.

Sarnased artiklid