Safranilõhe porgandipadjal

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Lihtne ja pidulik jõuluhõnguline kalaroog. Safran annab igale roale väga luksusliku maitsenüansi!

Jagub neljale

500 g ehk 4 viilu naha ja luudeta lõhefilee portsjontükki

3 porgandit

2 dl kohvi- või vahukoort

1 tl hakitud värsket rosmariini

0,25 g safranit + lusikatäis kuuma vett

soola ja musta pipart

 

Koori porgandid ning lõika õhukesteks viiludeks. Laota ahjuvormi põhja.

Tõsta peale lõhefileetükid ning maitsesta soola ja pipraga.

Sega safran lusikatäie kuuma veega, lase 5 minutit tõmmata.

Sega rõõsk koor, rosmariin ja safranitõmmis, kalla kalale. Küpseta 225-kraadise ahju keskosas umbes 15 minutit.

Kaunista värske rosmariiniga ning serveeri keedetud riisiga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid