Taigen
4 dl nisujahu
¼ tl soola
1 muna
1 dl vett
½ dl õli
Täidis
500 g hapukaid õunu
1 dl (50 g) metsapähkleid
100 g kaerküpsiseid
1 dl (50 g) rosinaid
¾ dl suhkrut
2 tl kaneeli
100 g sulatatud võid
Kaunistuseks
tuhksuhkrut
Tee nii:
• Sega jahu ja sool. Lisa muna, külm vesi ja õli. Sõtku või sega ühtlaseks.
• Kata kauss kilega ja lase tainal seista.
• Koori ja tükelda õunad õhukesteks viiludeks. Purusta pähklid ja keeksid. Sega need omavahel ning lisa segades rosinad, suhkur ja kaneel.
• Rebi niisutatud tööpinnale suur tükk küpsetuspaberit. Puista paberile jahu. Rulli tainas sellel eriti õhukeseks umbes 30 x 50 cm suuruseks tükiks.
• Määri pool sulavõist tainale. Laota sinna täidis.
• Rulli tainas küpstuspaberi abil rulliks.
• Tõsta rull küpsetuspaberiga kaetud pannile ja pintselda rulli pind võiga.
• Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit. Pintselda küpsemise poole peal struudlit järelejäänud võiga.
• Serveeri vaniljekastme või vahukoorega.