Suus sulav õunastruudel

kodus.ee
Klassikaline küpsetis - õunastruudel. | Shutterstock

Õunastruudel on Austriast pärit küpsetis, mis sai tuntuks juba 18. sajandil ning on Euroopas tänaseni hästi populaarne.

Taigen

4 dl nisujahu
¼ tl soola
1 muna
1 dl vett
½ dl õli

Täidis

500 g hapukaid õunu
1 dl (50 g) metsapähkleid
100 g kaerküpsiseid
1 dl (50 g) rosinaid
¾ dl suhkrut
2 tl kaneeli
100 g sulatatud võid

Kaunistuseks
tuhksuhkrut

Tee nii:

• Sega jahu ja sool. Lisa muna, külm vesi ja õli. Sõtku või sega ühtlaseks.

• Kata kauss kilega ja lase tainal seista.

• Koori ja tükelda õunad õhukesteks viiludeks. Purusta pähklid ja keeksid. Sega need omavahel ning lisa segades rosinad, suhkur ja kaneel.

• Rebi niisutatud tööpinnale suur tükk küpsetuspaberit. Puista paberile jahu. Rulli tainas sellel eriti õhukeseks umbes 30 x 50 cm suuruseks tükiks.

• Määri pool sulavõist tainale. Laota sinna täidis.

• Rulli tainas küpstuspaberi abil rulliks.

• Tõsta rull küpsetuspaberiga kaetud pannile ja pintselda rulli pind võiga.

• Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit. Pintselda küpsemise poole peal struudlit järelejäänud võiga.

• Serveeri vaniljekastme või vahukoorega.

Sarnased artiklid