Vaja läheb:
50 g mandleid
4 tl oliiviõli
2 küüslauguküünt (hakitud)
1 spl punase pipra helbeid
1 sellerivars (hakitud)
100 g kinoad
1 kollane paprika
2 rohelise sibula vart (peeneks hakitud)
1 tl tüümiani (värsket või kuivatatud)
1 keskmine suvikõrvits (poolitatud ja seejärel viilutatud)
1 poolitatud laim
Valmistamine:
Eelkuumuta ahi 180°C juures. Rösti mandleid umbes 6-7 minutit, kuni need muutuvad krõbedaks ning kergelt pruuniks. Võta ahjust välja ja lase jahtuda.
Vala kinoa sõelale, loputa hoolikalt voolava külma vee all ning kurna.
Kuumuta 2 tl oliiviõli pannil keskmisel kuumusel. Lisa kollane paprika, küüslauk, roheline sibul, pipra helbed. Prae, kuni paprika on kergelt krõbe. Lisa kinoa, tüümian, üks tass vett ning 0,5 tl soola.
Lase toidul keema tõusta ning siis vähenda temperatuuri, kata kaanega ja prae umbes 7 minutit. Lisa suvikõrvits, kata kaanega ning prae, kuni kinoa on pehme, 5-8 minutit. Eemalda pann tulelt. Lisa selleri, mandlid ja 2 tl oliiviõli, maitsesta soolaga.